Baronie Muziektheater (BMT)

is een actieve, gezellige, gemotiveerde groep met passie voor zang & theater. Onder professionele leiding zetten we ieder jaar een unieke voorstelling op de planken. De laatste jaren is dit steeds een speciaal voor ons geschreven stuk, doorspekt met bekende liedjes uit binnen en buitenland, uitgevoerd met live muzikale begeleiding. Met ongeveer 25 leden repeteren we elke dinsdagavond hard aan onze 4 of 5-stemmige nummers en aan de regie. En na de repetitie worden aan de bar de dorstige kelen weer gesmeerd. Iedereen die van muziek en theater houdt is altijd welkom om eens binnen te lopen bij onze repetities.


(Dinsdagavond 20.00 – 22.15, Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest, Tweeschaar 12, Breda) Vooral mannen zijn zeer welkom!Baronie Muziektheater bestaat al sinds 12 april 1950! Oorspronkelijk onder de naam Baronie Operette Breda, met een lange lijst bekende operettes op haar conto. In 2008 is zowel de naam als het repertoire aangepast en zijn we van operette over gestapt op musicals. In eerste instantie waren dit de wat klassiekere musicals, welke door het publiek zeer positief werden ontvangen.

In 2013 hebben wij de sprong gewaagd om eigen producties te gaan opzetten. Dit werd het in eigen beheer geschreven "Breda on Tour", met een vervolg in 2015. Beide werden een groot succes! In de tussenliggende jaren hebben we een aantal malen een Dinnershow georganiseerd. Een heerlijk diner, gelardeerd met blokjes muziektheater.

Het opvoeren van eigen producties is zo goed bevallen dat we voorlopig deze koers graag blijven bevaren. Waar mogelijk in samenwerking met andere Bredase groepen en onder professionele directie en regie. Uiteraard met elk jaar weer nieuwe, verrassende elementen zoals het spelen op locatie (de Boschwachter in 2018, de Koepel in 2019 en de verborgen nachtclub de Rode Molen in 2023).


Baronie Muziektheater staat voor: samen een zo hoog mogelijke kwaliteit neerzetten. Met onderweg er naartoe hard werken, elk jaar bijleren, maar ook veel lol maken. En met als beloning de ontlading en het applaus na een geslaagde voorstelling waar we trots op zijn!

Bestuur BMT 2024